Romanya'nın Transilvanya bölgesinde yaşayan gezgin Macar gazeteci Pengo Zolan’ı Akdağmadeni’nde misafir ettik. Bundan tam 200 yıl önce ünlü Macar liderinin gerçekleştirmek istediği ancak tamamlayamadığı yürüyüşü tamamlamak için Romanya’dan Tibet’e yürüyerek giden 52 yaşındaki Zolan Akdağmadeni’ne hayran kaldı. İlçemizin doğasına ve tarihine duyduğu hayranlığı dile getiren Macar Türk’ü Pengö Zoli Utibaploja ilçenin büyük bir turizm potansiyeli olduğunu belirterek böyle etkileyici bir manzarayla karşılaşacağını hiç düşünmediğini ifade etti. Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN’ı ziyaret eden Macar gazeteci ilçe hakkında bilgiler alırken kendisini misafir ettikleri için Başkanımıza teşekkür etti.

GEZGİN MACAR GAZETECİYİ İLÇEMİZDE MİSAFİR ETTİK - Akdağmadeni Belediyesi
gezgin-macar-gazeteciyi-ilcemizde-misafir-ettik-yozgat-akdagmadeni-belediye