Belediyemiz ve İlçe Kaymakamlığı iş birliği ile gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Belediye Meydanında düzenlenen programa Belediye Başkanımız Sayın  İrfan Coşgun, İlçe Kaymakamı Alp Eren Yılmaz, Belde Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşları yoğun katılımıyla Ticaret ve Kültür Merkezi önünden başlayan Milli Birlik yürüyüşü Belediye meydanına kadar devam etti.
Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. Belediye Başkanımız İrfan Coşgun günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi. ‘’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü anma etkinliklerine katılan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2’inci yıl dönümünde tekrar meydanlarımızı dolduran çok kıymetli hemşehrilerim hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tam iki yıl önce bugün ülkemizde bir ihanet girişimi başlamıştı. Tanklarıyla, zırhlı araçlarıyla İstanbul da köprüleri kapatan darbeciler tüm dünyaya kontrol artık bizim elimizde mesajını vermek istemişlerdi. Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu çağrıyla halkımız meydanları, havalimanlarını, askeri kışlaların önlerini doldurmuşlardı. Darbeci hainlerin ellerinde son teknoloji silahlar varken, o gün tanklara, silahlara direnen halkımızın elinde sadece bayrağı ve çok daha etkili bir silah olan göğsünde ki sarsılmaz imanı vardı. Milletimiz o gün dünyanın en modern silahlarına imanıyla üstün geldi. Biz gece vatan kurtaran sabah olunca işine giden bir milletiz. 15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını veren şehitlerimizin ruhları şad mekânları cennet olsun. Allah bir daha milletimize böyle günler yaşatmasın. Programımıza katılan tüm vatandaşlarıma saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.
Devam eden protokol konuşmalarında İlçe Kaymakamı Alp Eren Yılmaz 15 Temmuz gecesi vatandaşın devletine sahip çıkması ve devletini kurtarmasıyla bu demokratik günleri yaşıyoruz. İfadelerini kullandı. Sözlerine devam eden Yılmaz ‘’ 15 Temmuz gecesi vatandaşlarımız devletini, demokrasisini ve namusunu hainlerin elinden kurtarmıştır.’’ dedi.

15 Temmuz Şehitlerimiz Anıldı - Akdağmadeni Belediyesi
15-temmuz-sehitlerimiz-anildi-yozgat-akdagmadeni-belediye