İlçemizin modern ve sağlık standartlarına uygun birinci sınıf mezbahaya kavuşması için Belediyemizin yapımını tamamladığı mezbahada toplamda 500 m2
kapalı alan ve 3 ayrı soğuk hava deposu bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Avrupa standartlarına uygun olarak yapımı tamamlanan yeni mezbaha, modern kesim üniteleri olan, günde 200 büyükbaş ve 200 küçükbaş hayvan kesimi yapabilecek kapasitededir. Sağlıklı koşullarda ve veteriner denetiminde
yapılacak kesimlerle, ilçemizde hayvancılığa ayrı bir boyut getirecek olan yeni mezbaha tamamen hijyenik koşullarda halkımıza hizmet vermektedir. Denetimlerin eksiksiz gerçekleştirildiği, kapasitesi geniş olan yeni mezbaha ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun.

Yeni Mezbahane Yapımı - Akdağmadeni Belediyesi
yeni-mezbahane-yapimi-yozgat-akdagmadeni-belediye