Bölgesinde örnek çevre tesislerinden birisi olacak olan ‘’Akdağmadeni Atık Su Arıtma Tesisi’’ projesi için çalışmalarımız başladı. Atık su arıtma tesisi projesi kapsamında 24,500 m2 alan 386 bin TL’ye istimlak edildi ve İller Bankası’na plan- proje çalışmaları için başvuru yapıldı. "Atık Su Arıtma Tesisi" projesi hakkında konuşan Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN ‘’ilçemizin ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gereken ne varsa yapıyoruz. Akdağmadeni’mizin acil giderilmesi gereken sorunlarından bir tanesi olan ‘’Atık Su Arıtma Tesisi’’ için hızlı bir şekilde kamulaştırmalarımızı tamamladık ve projenin başlaması için İller Bankasına gerekli başvurularımızı yaptık. Çevreye duyarlı bir belediye olarak gelecek nesillerimize daha sağlıklı bir Akdağmadeni bırakmak en büyük yatırımımız olacaktır. Atık su nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan köylerimizin de mağduriyetini gidereceğiz. "Temiz Çevre, Sağlıklı Yaşam" anlayışıyla başladığımız çalışmalarda önce dereye akan kanalizasyon problemleri çözüldü, hala da çözülmeye devam ediyor. Akabinde çöp toplama ekipmanlarımız ve toplama sıklığımız artırıldı. Üçüncü olarak "Atık Su Arıtma Tesisi" çalışmalarına başladık. Dördüncü çalışmamız ise "Sıfır Atık" ve "Geri Dönüşüm" üzerine olacaktır. Alt ve üst yapısıyla örnek bir Akdağmadeni için gayret bizden, çalışmak bizden, tevfik Mevla'dan, takdir hizmetlerin en güzeline layık Akdağmadeni halkındandır." dedi.
AKDAĞMADENİ ATIK SU ARITMA TESİSİNE KAVUŞUYOR - Akdağmadeni Belediyesi
akdagmadeni-atik-su-aritma-tesisine-kavusuyor-yozgat-akdagmadeni-belediye