Son yıllarda ülkemizde yaşanan kuraklık sonrasında yeni su arayışlarına hız veren  ve son bir yıl içerisinde bulduğu yeni su kaynaklarını Akdağmadeni'ne kazandıran belediyemiz 3 yeni su kaynağı daha bularak saniyede 25 litre/saniye debisi bulunan içme suyununun hatlara bağlantısını yaptı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN  ''Küresel ısınma ve iklim değişikliği en çok bölgemizi etkiledi. Çeşmeler, göletler, hatta ırmaklar kurumaya başladı. Köyler, kasabalar, kentler susuz kaldı.
İlçemize su sağlayan kaynaklar belirgin şekilde azaldı. Ancak son bir yıl içerisinde yaptığımız çalışmalar sonucunda ulaştığımız yeni su kaynaklarıyla birlikte bölgesinde içme suyu sıkıntısı yaşamayan bir ilçeyiz.'' dedi. Başkanımız  ''Bunun yanısıra özellikle Yeni Mahalle, Ahishavi Mahallesi ve bazı yüksek kesimlerde uzun yıllardan beri devam eden su sıkıntılarını da çok şükür tamamen çözdük.Önümüzdeki süreçte kuraklığın ülkemiz genelinde devam edeceğini öngörerek ilçemize yeni içme suyu kaynakları kazandırmak için çalışıyoruz. Son bir ay içerisinde 3 ayrı noktada yaptığımız çalışmalar neticesinde saniyede 25 litre içme suyu kaynağını ilçemize kazandırdık.
     Değerli hemşehrilerimiz, sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda tüm imkanlarımızı seferber ediyor, Akdağmadeni’nin her alanda standartlarını yükseltmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Bahanelerin ardına sığınmak yerine erken tedbir ve yerinde müdahaleyle sıkıntıları henüz en başında çözmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Sizlerin desteğiyle azim ve kararlılığımız daha da pekişecek, ilçemizin geleceğini inşa eden çalışmalar hız kesmeden devam edecektir.
Bir hususu önemle ve özellikle belirtmek isterim ki, en güçlü tedbir tasarruf ve bilinçli tüketimdir. Lütfen, her damla su israfında çocuklarımıza susuz bir dünya bıraktığımızı bilelim.
Daha yaşanabilir bir Akdağmadeni için yeni su kaynaklarımız hayırlı olsun.'' dedi.

3 YENİ SU KAYNAĞINI DAHA İLÇEMİZE KAZANDIRDIK - Akdağmadeni Belediyesi
3-yeni-su-kaynagini-daha-ilcemize-kazandirdik-yozgat-akdagmadeni-belediye