Belediyemiz tarafından hazırlanan Kültür ve Sanat Etkinlikleri Kapsamında birbirinden güzel programları vatandaşlarımızla buluşturmaya devam ediyoruz. "Can Veren Pervaneler” söyleşisiyle kültür merkezinde  sahne alan Hayati İNANÇ, Divan Edebiyatından günümüze uzanan keyifli sohbetiyle vatandaşlarımıza unutulmaz bir gün yaşattı.
Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği söyleşi programına Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN, Oluközü Belediye Başkanı Hasan AYDINSOY,İl Genel Meclis Üyeleri,  Siyasi Parti İl ve İlçe Başkanları, İlçe Müftümüz Ali TUNA, Belediye Meclis Üyelerimiz, Muhtarlar,  Kurum amirleri  ve çok sayıda  vatandaş katılarak salonu hınca hınç doldurdu.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program Erciyes Camii İmam Hatibi Şeref BİÇEN hocamızın Kur’an- Kerim Tilavetiyle devam etti.
Vatandaşlarımızın büyük ilgi gösterdiği söyleşi programında bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN ‘’ Son zamanlarda biliyorsunuz mekanlar birbirine yakınlaştığı halde insanlar birbirinden ıraklaştı, uzaklaştı.Bir gece elindeki löküs ile onlarca arkadaşıyla Alicik’ten Pazarcık Köyü’ne teravih namazından sonra sohbete gidip, sabah ezanına köye tekrar yürüye yürüye giden bir ekip varken, gün gün mahallesindeki komşusundan, apartmanındaki kardeşinden bihaber olan nesiller yetişiyor. İnşallah bugün düzenlediğimiz program özlediğimiz, hasret kaldığımız günlere, kendimize yakın bulduğumuz, sohbetlerine, şiirlerine aşina olduğumuz Hayati İNANÇ hocam bizi tekrar o özlediğimiz günlere götürecek diye ümit ediyorum. Cenab- ı Hakk sağdan yaklaşan fitneden de soldan yaklaşan fitneden de insanı doğruya çağırdığını söyleyerek küfre davet eden iki ayaklı şeytanlardan da bizleri muhafaza eylesin. Sözlerimi bitirirken sizleri emin olanların en yücesi Rahman’a emanet ediyor, saygılar sunuyorum’’ dedi.
Başkanımızın konuşmasının ardından sahne alan 7.000'den fazla beyit ezber ettiğini bildiğimiz Hayati İNANÇ hocamız, Divan Edebiyatı'nın en önemli şairlerinin eserlerini kendine has üslubuyla inceledi. ‘En değerli iş insana yatırımdır' diyen İnanç, ilahi aşkı divan edebiyatından verdiği örneklerle izleyicilere anlattı. Özellikle gençlere vasiyetini açıklayan İNANÇ sürekli olarak okumak gerektiğini ve gençlerin kendilerini zaman kaybına uğratacak, geriye götürecek işlerden uzak durmaları için değerli tavsiyelerde bulundu. Akdağmadeni’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren hocamız salonu doldurarak bu anlamlı günde bizlerle olan izleyiciler de teşekkür etti.  Yaklaşık 2 saat süren söyleşi programı Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN’ ın hediye takdiminden sonra son buldu.
Her zaman desteklerini hissettiğimiz sürekli olarak yanımızda olan ve bizleri yalnız bırakmayan değerli halkımıza programa katılımları ve ilgileri için teşekkür ediyoruz.

HAYATİ İNANÇ PROGRAMINA BÜYÜK İLGİ - Akdağmadeni Belediyesi
hayati-inanc-programina-buyuk-ilgi-yozgat-akdagmadeni-belediye