TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Belediyemiz ve Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanlığı arasında yaklaşık iki aydır devam etmekte olan toplu iş sözleşmesinde mutlu sona ulaşıldı.
Belediyemiz bünyesinde çalışan sendika üyesi kadrolu işçileri kapsayan 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi yapılan törenle birlikte imzalandı. Toplu iş sözleşmesi ücret zammı sosyal haklar hariç sendika üyesi işçilerin taban yevmiyelerine kıdem tazminatı zammı ile birlikte birinci yıl birinci altı ay %10 ikinci altı ay %8, ikinci yıl birinci altı ay %8, ikinci yıl %8 zam yapıldı. Yapılan ücret zammı enflasyonun altında kaldığı zaman, sendika üyesi işçilerin ücretlerine enflasyon farkı yansıtılacak. Sendika üyesi işçilerimizin ücretlerine sosyal yardımlarla birlikte yıllık %18 oranında zam yansıtılacaktır.
Toplu iş sözleşmesi imza programında konuşan Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN şunları söyledi; ‘’ Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumdan dolayı işçilerimizin yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Yaşadığımız bu süreçte bizler dedik ki, işçilerimizin gönlü rahat olsun belediyemiz imkanları doğrultusunda yapılabilecekleri biz yapalım. Çünkü biz işçilerimizden iş isteyeceğiz, hizmet isteyeceğiz. Görevi devraldığım ilk gün şunu söylemiştim. Bizler ülkemiz için gözünü kırpmadan şehit olan kahramanlarımızın ve ailelerinin haklarını alıyoruz. Bundan dolayı aldığımız ücretleri helal ettirmek zorundayız. Yaptığımız işin hakkını vermemek, ihmal etmek bizlerin şehitlerimize ve ailelerine olan borcumuzu ödeyemediğimiz anlamına gelir. Ben bu süreçte üzerime düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğim kanaatindeyim. İnşallah 2020 yılında taşerondan kadroya geçen işçi kardeşlerimiz içinde güzel bir düzenleme yapacağız. İmzalayacağımız toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyor , bundan önce göstermiş olduğunuz özveri ve bundan sonraki göstereceğiniz gayretler içinde tüm işçilerimize teşekkür ediyorum’’ dedi.
Hizmet – İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman ZARARSIZ , Akdağmadeni Belediye Başkanımız bizlere alın teri ve emeğin üzerinde pazarlık olmaz,belediyemizin imkanları doğrultusunda verebileceğimiz en yüksek ücret zammını vermeye çalıştık. Masanın iki tarafı da sizsiniz. Bizler ne gerekiyorsa yapalım diyerek bizleri ve emekçi kardeşlerimizi onore etmiştir.
Ayrıca Akdağmadeni Belediyesi personel şirketinde çalışan sendikamız üyesi işçilere Ramazan Bayramı öncesi 100 TL , Kurban Bayramı öncesi 150 TL bayram harçlığı ödenecektir. Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasında emeği geçen, başta alın teri ve emeğin karşılığını zamanında ödeyen Akdağmadeni Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN’a şahsım, yönetim kurulumuz ve üyelerimiz adına teşekkür ederim. İmzalanan toplu iş sözleşmesi sendikamıza, Akdağmadeni Belediyesine ve tüm çalışanlara hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI - Akdağmadeni Belediyesi
toplu-is-sozlesmesi-imzalandi-yozgat-akdagmadeni-belediye