Ülkemizde tespit edilen koronavirüs salgınıyla birlikte acilen almış olduğumuz önlemlerle ilçemizde çalışmalarımızı taviz vermeden büyük bir hassasiyetle sürdürüyoruz. Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN tarafından hazırlanan ve bugün itibariyle ilgili birimlere verilen Akdağmadeni Belediyesi Koronavirüs salgınıyla mücadele eylem planı ile birlikte ilçemizde önlemlerimizi en yüksek seviyeye çıkararak görev dağılımları yapılarak vatandaşlarımızı ilgilendiren kararlar uygulanmaya başlandı.
Koronavirüs salgınıyla mücadele eylem planında belirlenen maddeler ;

1-Su sayaç okuma ekipleri evlere giderek sayaç okumayacak, dönem sonunda okunacak miktar taban fiyattan ücretlendirilecek, konutlarda 10 ton, esnafımıza ise 20 ton su ücretsiz olarak verilecektir.
2-Kanunen almak zorunda olduğumuz ve taban fiyattan alınan tabela vergilerinin; emlak ve çevre temizlik vergilerini faiz işletilmeksizin 3 ile 6 ay ertelenmesi gerçekleştirilecektir.
3-Talepte bulunan resmi kurumlar belli aralıklarla belediyemiz ekipleri tarafından dezenfekte edilecektir.Halkımızın sık kullandığı mekanların ve çoklu çalışanı bulunan iş yerlerinin sık sık dezenfeksiyonu yapılacaktır.
4-Çarşı içi ve yoğun kullanılan ana caddelerin sabunla yıkanması ve dezenfeksiyonu ekiplerimiz tarafından düzenli olarak yapılacaktır.
5-İlçemizde faaliyet gösteren esnaflarımıza el dezenfektanı ve maske dağıtımı yapılacaktır.
6-Yaşlı ve Kronik Hastalığı olanların ve bu grupla birlikte yaşayanların mecbur kalmadıkça sokağa çıkmaması uyarısında bulunularak risk oluşturacak durumlar ortadan kaldırılacaktır.
7-Toplu taşıma araçlarının mesafeli oturma düzenine göre ayarlanması, sık dezenfeksiyonu ekiplerimiz tarafından yapılacaktır. Halkımızın mecbur kalmadıkça toplu taşıma araçlarını kullanmaması uyarılarında bulunulacaktır.
8-İlçemizde bulunan Ticari Taksilere el dezenfeksiyonu desteğinde bulunacak ve her yolcudan sonra araçların dezenfeksiyonu ekiplerimiz tarafından önceden belirlenen alanlarda yapılacaktır.
9-Şehirler Arası Yolcu Terminalinde bina girişi teke düşürülecek ve terminalde el dezenfektanı ve yüzey dezenfeksiyonu görevlisi bulundurulacaktır.
10-Riskli grupların ve dışarı çıkmak istemeyen ailelerin belediye sosyal hizmet aracı ile market, eczane vb. ihtiyaçlarının evlerine ulaştırılması sağlanacaktır.
11-Berber ve Bayan Kuaför salonu sahibi esnaflarımızla yapılan toplantı sonucunda 21.03.2020 itibariyle Berberler ve Bayan Kuaförleri 15 gün süre ile çalışmalarına ara vermiş bulunmaktadır.
12-Restoranlarda toplu yemek yenmemesi, iki masa arası en az 2 metre mesafe olacak şekilde düzenlenmesi, sık havalandırma, müşteri sonrası dezenfeksiyon, mümkünse yemeklerin kapalı mekan yerine açık havada verilmesi, kontaminasyonu önlemek için mutfak ve Restoran kısmının kapı, cam vb. ile tamamen ayrılması, restoranlarda su ve çay için pet bardak kullanımının önerilmesi yapılacaktır.
13-Çöplerin daha sık toplanması, en kısa sürede araç alımı ve ilave personel görevlendirilmesi, eksik bölgelere konteyner yerleştirilmesi hızlı bir şekilde gerçekleştirilecektir.
14- Kartlı su sayacı olanların kart dolumlarına ücretsiz yükleme tanımlanacaktır. Riskli grupların evden çıkmadan belediyemizle iletişime geçmesi ve kart dolumlarının personelimiz tarafından yapılması önerilecektir.
15-ALO BELEDİYE HİZMET HATTI oluşturulacak, Belediye hizmetleri için mesaj, sesli ya da görüntülü arama ile; dilekçe ve taleplerin cep telefon hattı ile belediyemize iletilmesi; vezne işlemlerinin mobil destek alınarak belediyemize uğramadan ödemelerin yapılması sağlanacaktır.
16-Riskli hasta grupları sürekli olark Anons ve broşürler ile uyarılacaktır.
17-Belediye hizmetlerini aksatmayacak şekilde, uygun görülen birimler kapatılarak burada çalışan personeller korona virüsü ile mücadele ekibine katılacaktır.
18-Fırsatçılık ve fahiş fiyat artışlarını önlemek için zabıta ekiplerimiz tarafından sürekli olarak denetlemeler yapılacaktır.
19-İlçemizde toplu taşıma faaliyetinde bulunan minibüslerin günlük olarak dezenfeksiyonu Akdağmadeni Belediyesi Mezbanesi yanında bulunan Dezenfeksiyon tünelinde görevli personelimiz tarafından yapılacaktır.

KORONAVİRÜS MÜCADELE EYLEM PLANI UYGULANMAYA BAŞLANDI - Akdağmadeni Belediyesi
koronavirus-mucadele-eylem-plani-uygulanmaya-baslandi-yozgat-akdagmadeni-belediye