Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN ülkemizde başlanan aşılama çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Covid-19 Pandemi sürecinde ufuk göründü. İnşallah bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sağlık alanında da bahar havasına kavuşacağız, diyen Başkanımız '' 2020 yılımızı zapt eden, binlerce vatandaşımızın canını yakan, sevdiğimiz kardeşlerimizin ölümüne sebep olan Covid-19 Pandemi sürecinde ufuk göründü. İnşallah bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte sağlık alanında da bahar havasına kavuşacağız. Dün akşam Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin KOCA ve Bilim Kurulu Üyesi Kıymetli Hocalarımız, bugün ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN kamera karşısında aşılarını yaptırdı. Vatandaşlarımız aşı konusunda tedirgin, "Çin aşısı ne kadar güvenli?” sorusu zihinleri meşgul ediyor, lakin bir hekim olarak benim içim rahat. Tüm dünya Covid-19’u henüz bir yıldır tanımasına rağmen Çin bu virüsü, yıllardır tanıyor; bazı verilere göre 2008, bazılarına göre ise 2012 yılından beri laboratuvarda saklanıyor. Öyle ki virüsü tüm dünyaya dağıtmadan önce panik ve korku yayıldı, eş zamanlı olarak tanı kiti yani PCR testi, sağlık ürünleri tüm dünyaya satıldı ve halen satılıyor. Devamında Çin’den dünyaya satılan Favipravir isimli antiviral ve son olarak da Çin Aşısı dünya piyasasına sürüldü. Aylar önce söylediğim gibi, bu salgın hakkındaki görüşüm şudur: bu salgın daha sonra yapılacak olan biyolojik savaşın bir demosu; masumları ve fakirleri daha fakir, zalimleri ve zenginleri daha zengin edecek ekonomik savaşın tetikleyicisidir. Öyle ki 2020’de tüm ülkelerin ekonomisi küçülürken Çin ekonomisi daha da büyüdü. 2021 yılının Çin ekonomisi için altın yıl olması kuvvetli muhtemel. Virüsün genetiğiyle oynayıp, tanı kitini, ilacını ve aşısını geliştirilip sonra bilinçli olarak laboratuvardan yayıldığını düşünürsek Çin aşısının (Sinovac - Coronavac) yıllardır kullanıldığı ve dolayısıyla güvenilir bir aşı olduğu sonucuna varabiliriz. Bilim kurulunda görev alan hocalarımız bu aşının inaktif özellikte olması nedeniyle ve klinik çalışmalarda elde edilen sonuçlara göre güvenilir bir aşı olduğunu düşünüyor. Ben de her biri alanında ülkemizin en seçkin bilim adamı olan hocalarımızın düşüncesine katılıyorum. İnşallah tez zamanda kıymetli hocalarımızın ürettiği yerli aşıların da kullanılmasıyla birlikte 2021 yazına rahat gireceğiz. Şafî olan Allah hastalarımıza şifa versin, Hafîz olan Allah milletimizi, Alem-i İslam’ı ve tüm insanlığı muhafaza eylesin. Bilimi su-i istimal edip mazlumların ve masumların canını yakan zalimlere fırsat vermesin.'' dedi.

BAŞKANIMIZDAN ÇİN AŞISI AÇIKLAMASI - Akdağmadeni Belediyesi
baskanimizdan-cin-asisi-aciklamasi-yozgat-akdagmadeni-belediye