Belediyemiz kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘’Pembe Aslında Siyahtır ‘’adlı tiyatro gösterisi gençler tarafından büyük ilgi gördü. Belediyemiz çok amaçlı konferans salonunda 3 seans halinde sahnelenen oyunu ilçemizin ortaokul ve lise dengi okullarından yaklaşık 700 öğrenci izledi. Oyunda, uyuşturucunun topluma, aileye ve bireye olan olumsuz etkileri konu alındı. Yaklaşık 45 dakika süren oyununda gençlere toz pembe olarak sunulan uyuşturucunun çok zararlı olduğu anlatılarak, kötü alışkanlıkların insan üzerinde ki etkileri ve gençlerin düştüğü kötü durum canlandırıldı.
Tiyatro oyununu öğrencilerle birlikte izleyen Başkanımız Uzm.Dr Nezih YALÇIN gösteri sonrası öğrencilere yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi: ‘’Bağımlılık günümüzün en tehlikeli hastalıklarından biri haline geldi. Bağımlılık konusunu değerlendirirken sadece uyuşturucu madde bağımlılığı değil, sigara, alkol ve teknoloji bağımlılığına da dikkat çekmek gerektiğini düşünüyorum. Bir hekim olarak bu konulara çokta yabancı olmayan birisiyim. Görevimi yaparken birçok hastanın vefatına şahit oldum. Bunların içerisinde uyuşturucu sonucu vefat eden gençlerimizde vardı. Ailelerine yaşanan bu durumu anlatmak gerçekten tarifi zor bir durum ve ben bu durumu yaşadım. Çocuklarımızı ölümcül sonuçlar doğuran kötü alışkanlıklardan korumak hepimizin görevi. Bizlerde belediye olarak gençlerimizi ve ailelerimizi bilinçlendirmek, gençlerimizi bu tür olumsuz alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve korumak adına tiyatro gösterisi düzenlemesi için Balans Tiyatro ekibini ilçemize davet ettik. İlçemizde yabancı madde kullanımına bağlı bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için gençlerimizin daima yanında olacağız. Bir defadan bir şey olmaz dememek lazım. Her bağımlı bir defa ile başlıyor ne yazık ki. Ben ayrıca teknoloji bağımlılığına da dikkat çekmek istiyorum. Televizyonun karşısında, telefon ve bilgisayar karşısında saatlerce zaman geçirmek sizlerin çok daha değerli işlerini aksatıyor. Ayrıca gelişmeye açık zihinleri dar alanlara sıkıştırıyor. Örtülü mesajlar istediği gibi yönlendirebiliyor. Ben bu salona baktığımda geleceğin hakim,savcı,kaymakam,doktor,mühendis,siyasetçi ve astronotlarını görüyorum. Lütfen sizde kendinize baktığınızda hayallerinizi görün ve ona ulaşmak için gayret sarfedin. Sizi esir alacak hiçbir alışkanlığa fırsat vermeyin. Sizleri seviyoruz. Hoşça kalın, Allah’a emanet olun.’’ dedi.

UYUŞTURUCUYA KARŞI TİYATRO OYUNU SERGİLENDİ - Akdağmadeni Belediyesi
uyusturucuya-karsi-tiyatro-oyunu-sergilendi-yozgat-akdagmadeni-belediye