Akdağmadeni Belediyesi olarak hazırladığımız ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansına sunduğumuz ‘’Akdağmadeni Tıbbi Aromatik Bitkiler Paketleme Tesisi ‘’ projemiz onaylanarak 525 Bin TL’lik hibe almaya hak kazandı. Akdağmadeni Salebi ile ilçemizde yetişen ve üretimi yapılan her türlü ürünü paketleyerek markalaşması ve ekonomik değerinin arttırılması için hazırlamış olduğumuz projemiz doğrultusunda birçok yöresel ürünümüzü standartlara ve belirlenen sağlık koşullarına uygun şekilde paketleyecek ,satışa hazır hale gelen yöresel lezzetlerimizi oluşturacağımız perakende satış merkezi ile online satış sistemi üzerinden ülkemizin her noktasına ulaştıracağız. Yapılan imza töreni sonrasında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN şunları ifade etti ‘’Göreve geldiğimiz günden itibaren her platformda dile getirdiğimiz üreten Akdağmadeni hedeflerimiz doğrultusunda bugün önemli bir adım atıyoruz. Başvurusunu yaptığımız ve kısa süre içerisinde onaylanacak olan yeni markamızla birlikte tarla koşullarında yetiştirmeye başladığımız Akdağmadeni Salebi başta olmak üzere ilçemizde projemize katılmak isteyen ev hanımlarımızın üreteceği ürünleri ekonomik bir değer haline getirerek satışını yapacak ve ev hanımlarımıza yeni bir kazanç kapısı açacağız. Toplam tesis maliyeti yaklaşık 1 Milyon TL’yi bulan ve Oran Kalkınma Ajansı tarafından 525 Bin TL destek almaya hak kazandığımız tesisimiz içerisinde son sistem tam otomatik bir paketleme ünitesi ve bir  adet büyük, bir adet orta düzeyde iki değirmen olacaktır. Belediyecilik hizmetlerimiz alt yapı ve üst yapıda yaptığımız Akdağmadeni'nin çehresini değiştirecek çalışmalarla devam ederken bir taraftan da istihdam sağlayacak üretime yönelik projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Yıllardır istenilen özlenen ama hayata geçirilemeyen Akdağmadeni yöresel lezzetlerinin ve değerlerinin bir marka adı altında satışının yapılması böylelikle hem vatandaşlarımızın kazanması hem de ilçemizin tanıtılması hayalinini de  gerçeğe dönüştürmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Projemizin onaylanmasında başta Yozgat Valimiz Ziya POLAT olmak üzere Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin KİLCİ ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yetkilisi Mehmet Fatih ATİLLA Bey’e teşekkür ediyorum. Kuracağımız tesisin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Birlikte üretip birlikte kazanacağız, Akdağmadeni insanının kurduğu daha nice hayali gerçekleştirmek dileğiyle’’ dedi.

İMZALAR ATILDI 525 BİN TL'LİK HİBE - Akdağmadeni Belediyesi
imzalar-atildi-525-bin-tl-lik-hibe-yozgat-akdagmadeni-belediye