Belediyemiz tarafından yatırım yapmak isteyenlere verilen destekler neticesinde yaklaşık 100 kişinin istihdam edileceği, iç giyim üzerine üretim yapan tekstil fabrikası ilk ürünlerini dikerek çalışmaya başladı.

İstanbul merkezli iç giyim üzerine çalışan fabrikanın davetimiz ile Akdağmadeni’ne yatırım kararı alması sonrasında ilk parkur Kültür Merkezi altına kuruldu.  Üretim alanını ziyaret eden Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN çalışmalar hakkında işletmeciler Salih ÇAĞLAR, ERCAN ÇAĞLAR ve Naciye ÇAĞLAR’dan bilgi aldı.

Çalışanlarlada bir araya gelerek sohbet eden Başkanımız yapmış olduğu açıklamasında ‘’ İlk üretim bandı kurulan işletmenin gün geçtikçe gelişerek ilçemizde istihdama ve üretime destek olacağını ümit ediyoruz. Belediye olarak yatırımcılara desteklerimiz devam  ediyor. Akdağmadeni’ne belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra vatandaşlarımızın faydasına olan, hiç bir insanımızın işsizlikten dolayı Akdağmadeni’nden ayrılmaması gurbete gidip zorluk yaşamaması için yoğun bir mesai harcıyoruz. Kültür Merkezi altında oluşturduğuz alanda üretime başlayan tekstil fabrikası da bunun güzel bir örneğidir. İlçemize hizmet verecek, istihdam sağlayacak, üreten bir toplum inşa etme yolunda yeni bir adım olan bu işletmenin Akdağmadeni’ne hayırlı olmasını diliyor, uzun yıllardır sektörün içinde olan Salih ÇAĞLAR’a, Diessa İç Giyim ailesine ve çalışanlarına kolaylıklar diliyorum.’’ dedi.

Yaklaşık 20 yıldır iç giyim üzerine İstanbulda üretim gerçekleştirdiklerini belirten  kendiside Akdağmadenli olan Salih ÇAĞLAR ‘’ Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN ile görüşmelerimiz sonucunda bir planlama gerçekleştirerek üretim ayağımızın bir kısmını ilçemize taşıdık. Kendi memleketimizde istihdama ve üretime katkı sunmak bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı. İlk personel alımlarımızı gerçekleştirdik. Kısa süre içerisinde ikinci üretim parkurumuzuda açarak hem üretim kapasitemizi arttırmak hemde personel alımlarına devam  ederek 100 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz.Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Belediyemize ve Başkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah uzun yıllar Akdağmadeni’nde üretime ve istihdama katkı sağlamaya devam edeceğiz’’ dedi.

AKDAĞMADENİ'NE BİR TEKSTİL FABRİKASI DAHA AÇILDI - Akdağmadeni Belediyesi
akdagmadeni-ne-bir-tekstil-fabrikasi-daha-acildi-yozgat-akdagmadeni-belediye