Belediyemiz tarafından başlatılan sokak hayvanlarının tedavi, bakım ve kısırlaştırma çalışmaları titizlikle devam ediyor.

Belediyemiz imkanları doğrultusunda oluşturulan ‘’Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’’nde misafir edilen sokak hayvanları ve sahipleri tarafından tedavi için getirilen köpekler iyileşme sürecinin ardından alındıkları ortama geri bırakılıyor.
Konuyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN , ‘’Vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda, hemşehrilerimizin sağlığı ve güvenliği açısından önem arz eden bu hizmeti büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Sokak hayvanlarının kuduz aşılarını, iç ve dış parazit ilaçlarını yaparak iyileşmelerinin ardından kulaklarına küpe takarak, alındıkları ortamlara geri bırakıyoruz. Ayrıca Belediyemiz veteriner hekimi tarafından kısırlaştırma operasyonları da belirli aralıklarla devam etmektedir. Belediye olarak sokak hayvanlarımıza sahip çıkıp, geçici bakım evinde tedavilerinden beslenmelerine kadar tüm ihtiyaçları gideriyoruz.’’ Dedi.

SOKAK HAYVANLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ - Akdağmadeni Belediyesi
sokak-hayvanlarimiza-sahip-cikiyoruz-yozgat-akdagmadeni-belediye