İlçe Müftülüğümüz ve Belediyemiz tarafından  düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaprogramı Belediye konferans salonunda gerçekleştirildi. Kutlama programına Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN , İlçe Kaymakamımız Fatih TOPUZ, İl Müftü Yardımcısı Aybala Tuğba UZUNER, İlçe Müftümüz Ali TUNA ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur'an- ı Kerim Tilavetiyle devam etti.
 Günün anlam ve önemi belirten açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Uzm.Dr. Nezih YALÇIN, doğumdan, ölüme kadınların hayatın merkezinde olduğunu ve pek çok güzelliğin yaşanmasının kadınlar sayesinde gerçekleştiğini ifade ederek '' Kadınlar bizim her şeyimiz. Bizlerin baş tacı; annemiz, hayat arkadaşımız, kızımız, kardeşimiz, arkadaşımız ve ömrümüze mana katan varlıklardır.Geçmişten bugüne kadar kahramanca duruşları ve mücadeleleriylede kadınlarımız tarihi belirlemiş bizlere yön vermişlerdir. Neşet ERTAŞ'ın dediği gibi  Kadın İnsandır, Biz İnsanoğlu''. Geçmişimizden bugüne dek milletimizin var olmasında büyük rol oynayan,  Şerife Bacı'dan, Hayme Hatun'a,Kara Fatma lakaplı Fatma SEHER Hanım'dan Nene Hatun'a  kadar bugünlere gelmemizde büyük kahramanlıklar gösteren  kadınlarımızı rahmet ve minnetle anıyor,  tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.'' dedi.
Konuşmaların ardında İl Müftü Yadımcısı Aybala Tuğba UZUNER tarafından '' Değişen Dünyada Kadın Olmak '' konulu konferans gerçekleştirildi.  Program bitiminde Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN'ın eşi Hatice Kübra YALÇIN hanımefendi tarafından Müftü Yardımcısı A.Tuğba UZUNER'e teşekkür plaketi verildi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programı belediyemiz tarafından hazırlanan  hediyelerinin verilmesiyle son buldu.
Konferans salonunda düzenlenen kutlama programından sonra ilçemizde üretime devam eden ve kadın istihdamına büyük katkı sunan tekstil fabrikasını ziyaret eden  Başkanımız çalışanların kadınlar gününü kutlayarak kolaylıklar diledi.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN - Akdağmadeni Belediyesi
8-mart-dunya-kadinlar-gununuz-kutlu-olsun-yozgat-akdagmadeni-belediye