23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 102. yıl dönümü  kutlama etkinlikleri  75. Yıl Cumhuriyet İlkokulunda düzenlendi. Düzenlenen kutlama programına Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN, İlçe Kaymakamımız Fatih TOPUZ, Akdağmadeni Cumhuriyet Başsavcısı Ali Erhan ÖZKAYA, İlçe Jandarma Komutanı Tarık LÖK, İlçe Emniyet Müdür V. Ertuğrul YILMAZ, İl Genel Meclis Üyeleri Alper TERZİ , İrfan COŞGUN, İlçe Milli Eğitim Müdür Ersoy CEYLAN,Siyasi Parti ilçe Başkanları, Muhtarlar, Kurum Amirleri öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.Ardından 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ferhat BEKDUR tarafından günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapıldı. Daha sonrasında ilkokul öğrencilerinin birbirinden güzel farklı gösterileri renkli görüntüler ortaya çıkardı.
Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Belediye Başkanımız Uzm.Dr.Nezih YALÇIN '' "23 Nisan 1920 tarihi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Milli egemenliğin ilan edildiği Cumhuriyetin temelinin atıldığı bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak da armağan edilmiştir.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak çocuklarımız geleceğimizin mimarı olacaktır.Sevginin, masumiyetin, umudun, kardeşliğin ve barışın, temsilcileri olarak, dünyaya en anlamlı gözlerle bakan, bizlere geleceğe dair umutlar veren tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor ve hepsini sevgiyle kucaklıyor gözlerinden öpüyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

23 NİSAN BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI - Akdağmadeni Belediyesi
23-nisan-buyuk-bir-coskuyla-kutlandi-yozgat-akdagmadeni-belediye